Bestanddele

1 ui, fyn gekap

2 teelepels gemaalde knoffel

2 murgpampoentjies, gerasper

400 g patat, gerasper

150 g knopiesampioene, gekap

825 g blikkie gekapte tamaties

3 eetlepels tamatiepasta

2 teelepels suiker

sout en varsgemaalde swartpeper of gemengde kruie, na smaak

spuit canola of olyfolie

375 g vars lasagnevelle

500 g ricotta-kaas

1/2 koppie gerasperde Parmesaankaas

Metode

Verhit die oond vooraf tot matig 180 °C.

Spuit ’n groot pan met olie en verhit.

Voeg die ui by en kook oor matige hitte vir 3 minute of tot sag.

Voeg die knoffel by en kook vir nog 1 minuut.

Voeg die murgpampoentjies, patat, sampioene, tamaties en tamatiepasta by.

Bring tot kookpunt, verlaag dan hitte en prut vir 5 minute.

Roer die suiker by en geur na smaak.

Spuit die basis van ’n groot lasagnebak liggies met olie.

Sny die lasagnevelle in grootte en rangskik ’n laag velle oor die basis van die gereg.

Bedek met ’n dun lagie sous, gaan dan voort om pasta en sous in lae te plaas, en pak een van die lae met die lae-vet ricotta.

Eindig met ’n dun lagie sous bo-op, sprinkel parmesaan oor en bak vir 30 minute.

Laat vir 5 minute staan voordat jy dit in blokkies sny om voor te sit.

You need to be Logged In to leave a comment.

  • Weslander E-Edition – 10 July 2025
    Weslander E-Edition – 10 July 2025